У школској 2023/2024. години, Прехрамбено угоститељсka школа уписује следеће смерове:

  • Пекар
  • Оператер у прехрамбеној индустрији
  • Прехрамбени техничар
  • Конобар
  • Кувар
  • Туристички техничар
  • Техничар за заштиту животне средине
  • Техничар за дигиталну графику и интернет обликовање

Сазнајте више...

Обавештење

ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА

Аутори:  ученици Прехрамбено – угоститељске школе у Чачку

Ментори: професори Прехрамбено – угоститељске школе у Чачку

Презентација

У раду анализирани су и упоређивани подаци који приказују средње, максималне и минималне дневне температуре између метеоролошких станица које се налазе у градској средини – Чачку и руралној средини – селу Слатина код Чачка. На основу ових вредности изведен је закључак о постојању појаве урбаног острва топлоте на подручју Чачка. При изради рада коришћени су подаци Републичког хидрометеоролошког завода Србије са две помоћне аутоматске метеоролошке станице; метеоролошке станице у Чачку смештене у урбаној зони и метеоролошке станице у селу Слатина. Прочитајте више...

Виолета Василијевић у уводној речи о СТЕМ пројектима 

У Четвртак 4.11.2022. године, ученици додатне секције ФМИ, са професорком Катарином Спасојевић, посетили су хидроелектрану у Овчар Бањи. Том приликом упознати су са настанком хидроелектране 1957. године, у чијој су изградњи учествовали Срби, Хрвати и Словенци. Погледајте више на линку..

Како су ученици били у нашој Светој Гори, обишли смо и двa манастира, Благовештење и Никоље.

ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА

Циљ пројекта је утврђивање утицаја који врше канализационе отпадне воде изливањем у реку Западну Мораву спровођењем хемијских и микробиолошких анализа воде и земљишта коришћењем СТЕМ мини лабораторије за теренска испитивања са посебним акцентом на практичну примену знања. Прочитајте више..

У организацији Владе Републике Србије, Прехрамбено угоститељска школа позвана да учествује на гастрономској манифестацији “FOOD VISION BY OPEN BALKAN”., која се одржавала од 1. до 4. 9.2022.г. Била нам је част и задовољство да будемо позвани на ову манифестацију у групи од 8. одабраних школа на нивоу Републике Србије.

Ученици су имали су прилику да унапреде своја знања из струке присуствујући припремању хране
врхунских мајстора из Србије, Северне Македоније, Албаније.